fredag 31. januar 2014

Dyrke hvitløk selv!

 
 
 
Her i familien bruker vi mye hvitløk i maten, så hvorfor ikke prøve å dyrke den selv?
Som tenkt, så gjort……..
 
(Her er forresten et innlegg om dyrking av grønnsaker i vinduskarmen, men jeg regner med at det går bedre på et rom med vekstlys, så det prøver jeg!)
 
Jeg tok tre fedd av en vanlig hvitløk kjøpt i matbutikken, for å teste ut dette. Egentlig skal en vel kjøpe setteløk som er beregnet på dyrking. så jeg aner ikke om denne vi har kan stå ute i vinter, altså om den er herdig. Er det noen som vet, så er jeg takknemlig for svar !
Feddene plantet jeg i en ganske stor potte, alle tre i samme!
 

Hvitlok2

Her er de kommet i jorda.! De skulle plantes slik at toppen av feddene

var i samme høyde som jordoverflaten, leste jeg på et hageforum!  Alle tre feddene hadde begynt å spire bittelitt!

Hvitlok3

Sånn, nå er det bare å vente på at de skal begynne å vokse seg til :0)))

Kanskje det  blir en pen liten avling til sommeren?

HER kan du også lese mer om hvitløkens fortreffelighet, og kanskje du til og med får lyst å prøve selv?

Er der noen erfarne hvitløkdyrkere der ute, så er jeg veldig takknemlig for tips!

Vil også tipse dere som ikke kjenner til den, at vi har en Facebookside for hageglade!

Ønsker alle sammen en fin helg!

11 kommentarer:

  1. Hei :-) Så kjekt at du er tilbake i bloggverdenen. Det går litt trått med bloggingen min, og det er langt mellom hvert innlegg dessverre. Facbooksiden min har tatt over en del av det som jeg brukte bloggen til. Nå nærmer det seg vår, og det kan jo være at jeg blir ivrigere på bloggen da. Kvitløken fra butikken er herdig, men min erfaring er at når jeg satte den ned på høsten så spirte den ikke, eller den spirte og det jeg høstet var en eneste bitteliten løk som jeg brukte til kvitløkssmør :-) Jeg tror at god setteløk er tingen. De feddene som jeg fikk med Ranveig som hun hadde fått med en dame fra Romania oppfører seg helt annerledes enn butikkløken. Setter den i mai, 10 cm ned i jorda, og den vokser seg stor og flott i september. Minn meg på det så skal du få noen fedd til neste vår. Du er lovlig tidlig ute med Cosmos, men er en ivrig, så er en ivrig......glemmer aldri da jeg sådde erteblomster tidlig i februar :-) :-)

    SvarSlett
  2. Her burde vært en `liker-knapp` :o)

    SvarSlett
  3. Så morsomt! For mange år siden satte seg hvitløksfedd i et glass med jord. I stedet for flere hvitløk, fikk jeg gressløk med hvitløksmak.

    SvarSlett
  4. Jeg har ofte satt ner fedd i potte her hjemme, gresset smaker perfekt i salaten i stedet for hvitløken. Men noen nye fedd har jeg aldri fått, det blir en slik 'slit och släng' potte.

    SvarSlett
  5. Ja men dette blir nok bra!..jeg har satt hvitløk fedd kjøpt i butikken,ute i bedene og de spirer som bare det. Selve løken blir ikke så kjempestor,men jeg bruker både gresset og løken som smaker fortreffelig:)
    Har noen i bedet nå som jeg satte i oktober,de står med fine grønne skudd,før snøen dekket de:)
    Så fint at du også bruker strandafjellet og med tilgang til hytte så er det fint:) Kjempekoselig å høre Rigmor:))

    SvarSlett
  6. Så gøy da! Det er flott å kunne dyrke egen mat, og det beste er at det er jo ikke vanskelig heller :-)
    Ha en ny fin uke!

    SvarSlett
  7. Jeg har prøvd hvitløk fra butikken en gang, men det ble ikke noen suksess.
    Jeg plantet dem om høsten, og neste vår var de borte. Kansje vårplanting er bedre.

    SvarSlett
  8. Kanskje jeg skal få laget meg en potte gressløk-hvitløk - jeg også. Det høres godt ut!

    SvarSlett
  9. Alle aksperter anbefaler jo å plante dem om høsten, men jeg prøver likevel, jeg da :)

    SvarSlett
  10. Hei, så hyggelig at du har ny blogg! Hvitløk kan plantes i potte året rundt. I likhet med de fleste her bruker jeg "hvitløks-gressløk" minst like mye som selve hvitløken: Den smaker nydelig! Selv har jeg god erfaring med å bruke hvitløk fra butikken, men bedre erfaring med fersk enn med tørket. Og så har jeg best erfaring med å plante dem i såjord, ikke gjødslet jord. :-)

    SvarSlett
  11. Så fin ny blogg du har laget deg.
    Vi er også glade i hvitløk her, ett godt tips det der.

    Ha en fin dag fra Marit.

    SvarSlett

Takk for at du tittet innom, og om du legger igjen en kommentar blir jeg glad :)