onsdag 29. januar 2014

Kos med prikling!

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk endelig priklet i dag, og det er deilig å være i gang med små grønne spirer!

Her er Rhodochiton atrosanguineum, blodbeger. Jeg må ha mange, og frøene var særdeles spirevillige heldigvis. (Egenhøstede frø)

Priklet ble også Cosmos bipinnatus `Pink Popsocks`, som er utrolig søt. Antagelig er jeg lovlig tidlig ute med denne, men det vil vise seg hvordan det utvikler seg…….

DSCF2518                     DSCF2517 

Chilipepper `Jalapeno` har vokst seg til, mens `Sweet Banana` bare såvidt titter opp av jorda…..

 

Ikke så mye spennende å melde, som dere ser, men det er jo tidlig ennå!  (I år skal jeg ikke så stemor i alle fall, for det kan jeg kjøpe billig på Plantasjen til våren.)

Her må det begrenses, og prioriteres med hard hånd :0)

Ellers finnes det ikke snøfilla ute, og det er unormalt på denne tiden, men jeg hadde aldri trodd at vi skulle trues av skogbranner i januar!!! Den ene avløses av den neste virker det som. Skremmende!

Ha det fint!

 

8 kommentarer:

 1. Vårens vakreste eventyr………småplanter på rad og rekke :-)

  SvarSlett
 2. Åja..dette er hyggelig arbeid..la tankene fly og pusle med de små spirer:)
  Jeg har hørt de skryte av hvor lite snø de har der oppe ( de liker å erte meg med det,når det laver ned på mine kanter..)
  Det er så hyggelig at du er på blogg igjen..:))
  Fin kveld til deg:))

  SvarSlett
 3. Så godt du er i gang alt. Jeg har noen små spirer, men ingen store nok for prikling enda..
  Det er så koselig når man kommer skikkelig i gang og ser at det skjer litt for hver dag. Hadde jeg kunnet, skulle jeg forresten ha sendt deg en halvmeter snø eller mer... Her på østlandet har vi rikelig nå. Skummelt med alle brannene!

  SvarSlett
 4. Som det spirer hos deg allerede! Jeg har også sådd Blodbeger, men har ikke sett snurten av dem ennå. Lykke til. Deilig å se at hagefolket er i sving!

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg kjenner litt på at blodbegerfrøene var særdeles spirevillige, her er de nemlig langt fra det. Kanskje de man kjøper er for gamle. Brannene som har herja langs kysten, har vært utrolig skremmende å følge med på.
  Spirende frø = sommer. Anne

  SvarSlett
 6. Jeg har også vært for tidlig ute med planter diverse ganger - er det visst i år også... Jeg toppa plantene diverse ganger og fikk stiklinger av toppene - det går jo fint meg pyntekorg. Det skal noe til å få for mange pyntekorg og - for de er grådig fine :-)

  SvarSlett
 7. Hei, Rigmor! Grattis med ny blogg!!!! Har du fått ny hage også? Nå har jeg lagt inn lenken til Rigmor's lille hage på min bloggroll, så blir det lettere å følge med og lære av deg i løpet av våren. Jeg ser du har kommet ganske mange steg foran meg med blodbegerne, ja! Men man ser de er av samme slekt, friske frø som blir flotte planter! God helg til deg!

  SvarSlett
 8. Hei, Rigmor! Grattis med ny blogg!!!! Har du fått ny hage også? Nå har jeg lagt inn lenken til Rigmor's lille hage på min bloggroll, så blir det lettere å følge med og lære av deg i løpet av våren. Jeg ser du har kommet ganske mange steg foran meg med blodbegerne, ja! Men man ser de er av samme slekt, friske frø som blir flotte planter! God helg til deg!

  SvarSlett

Takk for at du tittet innom, og om du legger igjen en kommentar blir jeg glad :)