søndag 10. januar 2016

Jula er ute og såsesongen er i gang!

 

blodbeger Rhodochiton atrosanguineum!
Denne ble sådd allerede 28. desember. Jeg tror ikke jeg har sådd denne så tidlig noen gang. Vanligvis blir de sådd i begynnelsen av januar.
Jeg bruker en plantekuvøse, og der er god varme under, så frøene spirte etter en uke!
Nå er de plassert på vaskerommet, som er ganske kjølig, og med godt lys.
Det ser ut til at jeg får mange planter i år også, og det liker jeg :0)
I fjor ble det meste av sådden min, både stauder og sommerblomster sabotert, dessverre, så det ble en gedigen nedtur. Jeg hadde utrolig mange georginer, og alt ble rasert. Vel, nå har jeg full kontroll, så det skal IKKE skje i år!

Etter at jeg besøkte en blogg tidligere i år, der hun hadde sådd Streptocarpusfrø, kjøpt hos Garden Living, ble veien kort for enda mer frø, denne gangen til inneplanter. Jeg husker min bestemor hadde vinduskarmene fulle av desse flotte plantene, og de ble stelt etter alle kunstens regler. Nå har de spirt, og blitt satt kjøligere de også. Ikke at jeg tror jeg trenger 50 stk ??? av de, men frøene var små som støv, så vips var alle sådd, he-he! Jeg burde nok sett nøyere på frøposen :0)

I dag sådde jeg Verbena bonariensis, kjempeverbena. De trenger også lang tid på å vokse, så det lønner seg å så de tidlig, om en har godt lys og et kjølig rom! De er finest plantet i grupper, så jeg  håper jeg får god spiring. De er satt i kjøleskap under svart plast, og skal stå der i to uker, før de settes lyst!

Capsicum annuum `Jalapeno`, chilipepper ble sådd i dag. Dette er også et must hvert år :0)

Datura stramonium `Violetta` og Datura meteloides `La fleur Lilac` ble også sådd, og dette blir et nytt bekjentskap. Jeg har tidligere sådd Brugmansia, engletrompet med stort hell så dette blir spennende!

Ellers planlegger jeg å så litt stauder etterhvert:

Jeg tviler på at jeg klarer å begrense meg til desse jeg har listet opp her, for mye vil ha mer……Og så er det så gøy :0)

Men siden jeg har bare en liten hage, og ikke lenger drivhus, så kan jeg ikke ta helt av!!!

Uansett, det er HERLIG å være i gang igjen! Jeg gleder meg til å så mer, og pusle rundt frøpottene. Nå blir det bare lysere og lysere ute, selv om det er lenge til våren enda!

 

Obs obs: Dere som har brukt Windows Live Writer må bytte til Open Live Writer, den kan lastes ned her! Jeg lastet ned windows 10 sent i fjor, så det er kanskje det som gjør at jeg ikke lenger fikk publisere innleggene mine til bloggen! Jeg googlet dette problemet og kom over en blogg der hun hadde samme problemet som meg, og hun skiftet til Open Live Writer. Nå fungerer det endelig!!!! Og alle innleggene mine ligger der også :0)

Klem fra meg <3

8 kommentarer:

 1. Du er tidlig i gang ser jeg! Moro å få blodbeger til å spire så fort. Jeg har ikke startet enda, men må nok få kommet i gang jeg også.

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei!
  Det er nesten umulig å begrense seg når det gjelder frø. Ja, det er herlig at vi går mot lysere tider og vår.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Her ble de første frøene sådd alt i høst, men jeg har også en del igjen i kjelleren. Kanskje jeg må starte såingen av resten, og så må jeg handle frø til sommerblomster :-)) En deilig hobby! Lykke til med spiringen og fin ny uke!

  SvarSlett
 4. Hei Rigmor:)
  Så hyggelig å se at du er igang med såing!
  Og takk for påminnelsen om blodbeger...må få de i jorden nå. Kjempeverbena står ute..under all snøen..
  Steptocarpus er en kjempeflott plante...kjenner den godt fra blomsterbutikken:)
  Gleder meg til å følge deg med såing og vårsysler:))

  SvarSlett
 5. Det er mange fristelser, ja. Jeg har en blodbeger inne på overvintring. Håper den klarer seg gjennom vinteren på et kaldt soverom, foreløpig ser det bra ut.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 6. Du har jammen kommet godt igang med frøsåing og så kjekt med bra spiring på frøene.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 7. Godt nyttår Rigmor og velkommen tilbake. Så utrolig hyggelig med innlegg fra deg igjen. Du har vært savnet skal du vite. Det ser det ut til at det skal spire rikt hos deg også, selv med liten hage:) Begrensningens kunst gjelder ikke i hageverden..heldigvis. Jeg sådde Kjempeverbena og Kjempescabiosa i dag. Blodbeger har jeg gitt opp. Har tydeligvis ikke lag med dem. Lykke til med alt ditt. Håper vi hører fra deg fremover og at vi får se blomstringen til sommeren:)
  Ha det riktig fint.
  Jannicke

  SvarSlett
 8. så godt i gang du er da Rigmor! Her er det fortsatt kaos på planterommet, ser ikke fo rmeg at jeg får fiksa på det med det første...

  SvarSlett

Takk for at du tittet innom, og om du legger igjen en kommentar blir jeg glad :)