lørdag 8. mars 2014

Årets første haging :o)

Clematis `Multi Blue` i knupp allerede!

Jeg klarte ikke å holde meg lenger, måtte bare ut og ruske i jorden! Jeg vet at det kanskje er i tidligste laget med tanke på at her ennå kan komme både snø og kuldegrader, men jeg tok likevel sjansen :0)

Hovedgrunnen til min energiske ettermiddag, er at det ene bedet var “bombadert” av lys lilla krokus……Selv liker jeg best at de vokser i grupper, og flere farger!

Det er ikke meg som har satt dem ned slik, men de sprer seg kanskje? Det er vår første vår her vi bor nå, og nå er de sirlig gravd opp, med en viss risiko for at jeg forstyrret staudene mine! Merkepinnene har nemlig en merkelig tendens til å flytte på seg eller forsvinne…….

DSCF2539 DSCF2544

Jorden var ganske kald, og hendene mine var temmelig valne da jeg var ferdig! Flere primulaer og aurikler er i fin vekst, min

Iris Chrysographes har begynt å spire og to av fem trepeoner har friske skudd! I år må jeg huske på å gjødsle de rikelig, for det må de ha for å blomstre. Skal de ikke ha godt med kalk også mon tro?

DSCF2542

Hva gjødsler dere trepeoner med forresten?

Kugjødselkompost er vel et sikkert kort, men sper dere på med mer i løpet av sesongen?

En annen ting er vel at de skal ha rikelig med sol?

Dette må jeg forske mer på visst!

Det er så herlig å se at det spirer og gror, det er mat for sjelen og gleden varer lenge…………

Jeg vil ønske alle en fin kvinnedag!

11 kommentarer:

 1. Jeg lot meg også lokke til å begynne å rydde i bedene. Det er utrolig hvordan det spirer og gror alle veier. Akkurat nå er det regn og vind her, så det frister ikke så mye å gå ut.

  SvarSlett
 2. Hei Rigmor

  Dejligt at våren er kommet til jer nordpå:)

  Var tilbage og se dine Træpæoner - de ser godt ud.

  Omkring gjødsel:

  Her er Warmerdams vejledning:

  http://uk.paeoniapassion.com/verzorging_groei.asp

  Min erfaring med Rockii pæoner er at de ikke behøver noget udover det første år - jeg giver dog selv lidt hestegjødsel om efteråret så de danner lidt flere blomsterknopper til året efter.

  Håber du kunne bruge dette:)

  En dejlig aften herfra
  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen:) Og gratulerer med årets første haging. Det er rart i ny hage, og rart hvordan planter dukker overraskende opp. Jeg klør i fingrene etter å kunne gjøre noe ute, men alt jeg har kunnet gjøre enda er å kaste aske på snøen i et håp om at morgendagens sol skal smelte vekk snøen.
  God helg:)

  SvarSlett
 4. På trepionene har jeg blandet inn skjellsand (fra Felleskjøpet),
  og som gjødsel har jeg brukt fullgjødsel. Men jeg har hatt dem bare et års tid.

  SvarSlett
 5. Att ha en klematis som redan har knoppar, det är tidigt. Pionerna har också kommit långt. Hoppas så att mina tar sig, de behöver få lite näring, så jag skall dra nytta av de tips du får. Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 6. Så herlige bilder! Clematis med store skudd ser så flott ut og det er jo veldig tidlig. Trepeonene dine ser også veldig fine ut. Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 7. Ser herlig ut :) Ikke så vårlig her enda. Men den som venter på noe godt...... Flotte skudd og spirer. Fin ny uke til deg.

  SvarSlett
 8. Artig når det begynner å gro i hagene! Peoner har jeg ikke så mye greie på, har tre silkepeoner, de får bare kompost med tang og sauemøkk i. Det er mulig det var de jeg gjødslet litt med sjellsand et år, men husker ikke sikkert. Sol er de iallefall glad i.
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 9. Så herlig Rigmor!...ingenting er som å starte på en ny sesong...og hav med krokus er jo et nydelig syn:)
  Spennende å se hva prosjekter du setteri gang med...morro er det :)
  God helg til deg:))

  SvarSlett
 10. Godt å sjå at du er i gang med såing, haging og blogging. Trepion har eg ikkje enno, men eg sår stadig vekk frø at trepion så det vert vel ei ordning. God sundag!

  SvarSlett
 11. Hei. Skal krokusen flyttast og ein vil ha kontroll på fargane må det nesten gjerast no. Håper du får det resultatet du vil. Det er kjekt å sjå alt som spirer. Godt å vera i gang. God helg.

  SvarSlett

Takk for at du tittet innom, og om du legger igjen en kommentar blir jeg glad :)