tirsdag 8. juli 2014

Sukkulent/kaktus terrarium!


Vi hadde akvarium med en god del fisk i, men det ble for tungvint å stelle så en dag fikk vi bare nok. Akvariumet ble tømt og vasket . Det var fullt av grønnalger så det var litt av en jobb å få det ordentlig rent.

Planen min var imidlertid klart før det ble avviklet, selv om jeg ikke helt hadde bestemt meg for hva jeg skulle satse på av planter. Bordet er jo fint i seg selv, så noe ville vi bruke det til.

Etter mye grubling ble det sukkulenter og kaktus. Veien blir som kjent til mens man går :0)

Kaktusjord ble fyllt opp, og diverse sukkulenter plantet.

Her er det som ble plantet:

 

Sistnevnte er uteplante, men jeg prøver og ser hvordan det går!

DSC00014 DSC00015 DSC00017

 

Vi mangler lys, for de gamle ble kassert så når det kommer på plass blir det veldig bra tror jeg!

Jeg kommer nok til å prøve med orkidèer også etterhvert for å få noe som blomstrer. Utfordringen vil bli at lysene er rundt kanten, og det vil bli lite på midten, men jeg får plante de som tåler skygge midt i akvariumet!

Gjenbruk er spennende :0)

torsdag 3. juli 2014

Javisst er det humler i hagen!


Jeg har ikke sett så mange humler i år, men når det begynner å blomstre for alvor, så er de der likevel! Så deilig å se ;o)   Vi må ta vare på humlene, og sørge for å ha mange humlemagneter i hagen.

De er tydeligvis særlig glad i min Aconitum `Bressingham Spire`. Aconitum er en flott, men veldig giftig plante som jeg av og til vurderer å fjerne. Men den er så vakker så foreløpig får den stå der den står!                    

 

DSCN0358 Delphinium `Purple to Pink`har såvidt startet blomstringen. Jeg sådde de i 2012, og det er en fargeblanding fra den sarteste  til den aller dypeste lilla farge!

Jeg elsker riddersporer!!!

Men jeg er usikker på hvor mange varianter jeg fikk med meg fra gamlehagen, men det vil vise seg om noen dager!

DSCN0366 DSCN0363 DSCN0364

              Geranium x cantabrigiense `Biokovo`                                           Allium victorialis                                        Armeria mar. `Alba`

 

DSCN0340 DSCN0357 DSCN0367

       Geranium himalayense Plenum                                 Lilium martagon Manitoba Fox                     Scabiosa jap.`Ritz Blue`

DSCN0368

Filipendula multijuga `Red Umbrella` har også søte blomster!

DSCN0369

Lamium macelatum

DSCN0370

Cimicifuga racemosa `Brunette`

Håper jeg endelig får se den i blomst i år ;0)